A pandémia és az autógyárakat érintő helyzet ellenére 5 db legújabb generációs DAF XG nyergesvontató került átadásra a Waberer’s International Nyrt. részére. A cégcsoport és a DAF bejelentették, hogy – a most átvett 5 db extra nagy fülkés vontatók mellett – 570 db-os beszerzésről kötöttek megállapodást.

A piacvezető logisztikai szolgáltató a DAF legmodernebb modelljével, 5 db XG típusú vontatóval korszerűsítette járműparkját, Európában az elsők között. Ezek, a sofőrök kényelmét maximálisan kielégítő, új vontatók egy olyan közel 50 millió eurós beszerzés részeként csatlakoztak a Waberer’s flottájába, melynek köszönhetően még magasabb szintre lép a hatékonyság, a biztonság és a járművezetői kényelem.
Az 570 db-os beszerzés első, extra fülkés darabjai már munkába álltak, 2022 második negyedévére pedig mind a nemzetközi és belföldi, mind a lengyelországi leányvállalat, a Link flottájában is útra kelnek.

Az új beszerzés a flottacsere programunk egy következő állomása, mellyel európai szinten újra az elsők között lehetünk, hiszen a Waberer’s csoport legnagyobb saját nehézgépjármű parkjának átlag életkora 2 évre csökken. Ez nem csupán a károsanyag-kibocsátás és az üzemanyag megtakarítás szempontjából kiemelten fontos stratégiai beszerzés a részünkről: gépjárművezetőink számára – a munkakörülményeket illetően – teljesen új komfortfokozatot tudunk biztosítani, a legmagasabbat. A biztonsági faktorról nem is beszélve. Büszkék vagyunk rá, hogy a „gépjárművezetők álma” a Waberer’s flottájában is munkába állhatott.” – mondja Barna Zsolt, a Waberer’s International Nyrt. vezérigazgatója.

Az Európai Bizottság új, tömegekre és méretekre vonatkozó előírásokat vezetett be azzal a céllal, hogy nagyobb teret adjon a kibocsátáscsökkentésnek (CO2), az útbiztonságnak és a járművezetői kényelemnek. A DAF az európai tehergépkocsi-gyártók közül elsőként mutatja új generációs tehergépkocsijait, amelyek az új előírások által nyújtott lehetőségek kihasználása révén új mércét állítanak fel. Az új XF, XG és XG+ modellek a legmagasabb minőséget, 10% -kal javított üzemanyag-hatékonyságot, passzív és aktív biztonsági funkciók teljes választékát és a komfort legmagasabb szintjét kínálja a teherautók kialakításában. Az új generációs DAF sorozatgyártása 2021. decemberben kezdődik. A sorozat gyártás megkezdése előtt lehetőséget kínáltunk néhány kiemelt, meghatározó Európai fuvarozó és logisztikai vállalatának, hogy kipróbálhassa a DAF új generációját. A Waberer’s cégcsoporttal hosszú évek óta dolgozunk együtt, így 5 db új XG vontatót adunk át a mai napon a kiemelt ügyfél programunk keretében” – mondja Gavallér Péter, a DAF Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

A DAF és a Waberer’s csoport együttműködése egészen 1996-ig nyúlik vissza, ez idő alatt több mint 3.000 db tehergépkocsit szerzett be a logisztikai szolgáltató a vezető holland tehergépkocsi gyártótól. A közös munka – a két vállalat elmondása szerint – még magasabb szintre lép a 2022-es évben, a Waberer’s csoport zéró emissziós programjának keretén belül.