A Waberer’s International Nyrt. és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) 2007 óta működteti közös ösztöndíjprogramját, melynek keretében jelenleg 30 hátrányos helyzetű, de kitűnő tanuló diák kap havonta támogatást, tanéven kívül is.

Segíteni mindig jó, különösen ott, ahol a támogatás a legjobb helyre kerül. A karácsony hagyományosan is az ajándékozás ideje: a Waberer’s logisztikai vállalat minden évben – ünnepi programmal egybekötve – megajándékozza ösztöndíjasait. Az idei személyes találkozó a vírushelyzet miatt elmarad, de a cég így sem hagyja ajándék nélkül az ösztöndíjasait: 1-1 tabletet juttat el nekik a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat segítségével.

A gyerekek a Gyermekmentő Szolgálaton keresztül pályázhatnak az ösztöndíjprogramba, és kitűnő tanulmányi eredményük megtartása esetén a Waberer’s akár felsőfokú tanulmányaik befejezéséig is támogatja őket. A programnak köszönhetően a kiváló eredményeket elérő, ám hátrányos szociális helyzetű gyerekek, fiatalok, hasonló esélyekkel indulhatnak el az életben, mint szerencsésebb kortársaik.

Ahogy a tavalyi, úgy a 2021-es év is rendhagyóan alakult, a COVID okozta nehézségek külön kihívások elé állították az iskoláskorú gyermekeket és szüleiket – a Waberer’s, idei ajándékával, a tablettel, a gyerekek otthoni tanulását igyekszik megkönnyíteni.

Erdélyi Barna, a Waberer’s igazgatósági tagja jelképesen már át is adta az ajándékcsomagokat Edvi Péternek, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elnökének.

Nagyon sajnáljuk, hogy az idei évben nem tudunk személyesen találkozni ösztöndíjasainkkal. Reméljük, hogy igazán hasznos ajándékot tudunk eljuttatni nekik. Kiemelten fontos, hogy odafigyeljünk a környezetünkre – a társadalmi felelősségvállalás a Waberer’s-nél cégcsoport szinten fókuszban van. Nemcsak vezetőinkre, de minden egyes kollégánkra jellemző ez a hozzáállás, amely más karitatív, önkéntes projektjeink kapcsán is megmutatkozik az év során. Az elmúlt rendkívüli időszak tovább erősítette ennek a szellemiségnek a jelentőségét: az ünnepi időszakban is a legnagyobb ajándék lehet, ha kiállunk egymásért” – nyilatkozta Erdélyi Barna.

Nagyon köszönjük a Waberer’s cég eddigi támogatását. Azt gondoljuk, hogy a hátrányos helyzetű, de tehetséges gyerekek megsegítése a lehető legjobb “befektetés” a világon. 30 gyerek biztosan eljut az egyetemi diplomáig, kitör abból a szociális helyzetből, amiben nevelkedik, az országnak adunk 30 tehetséges diplomást, és talán egyszer a Waberer’s Nyrt.-nek is egy jól képzett munkatársat. Ha ehhez a példamutató kezdeményezéshez Magyarország legtöbb cége csatlakozna, akkor szerintem Magyarországon 10-15 év múlva meg tudnánk szüntetni a szegénységet.”– tette hozzá Edvi Péter, az NGYSZ elnöke.