2022.11.25-én átvette második tisztán elektromos teherautóját a Volvo Hungária Kft.-től a Waberer’s csoport.

Az új jármű hálófülkével ellátott, 4 akkumulátoros, elektromos hajtásláncú Volvo FL hasznos terhelhetősége 7.5 tonna, és 200-240 kilométeres hatótávolságot képes teljesíteni egy feltöltéssel. A jármű 4×2-es hajtásképlettel készül, hajtásáról 174 lóerős (130 kW) folyamatos teljesítményt nyújtó elektromos villanymotor gondoskodik.

Az emelőhátfalnak köszönhetően pedig a szupermarketek árukiszolgálását is megkönnyíti. Az jármű Budapest környéki fuvarfeladatokat fog ellátni a WSZL flottájában lokális károsanyag-kibocsátás nélkül.

Meghatározó nap ez számunkra, hiszen most először vehetünk át olyan elektromos járművet, amely teljes egészében Waberer’s színeket kapott és a felépítményén is megjelenik a Waberer’s Green Division logó is. Cégcsoportunk stratégiájának létfontosságú eleme a fenntarthatóság és ezért kiemelten fontos célnak tekintjük az alternatív hajtásláncú flottánk bővítését. Ennek is egy meghatározó lépése a mai nap, hiszen ezzel az új járművel már négyre nőtt az elektromos meghajtással szerelt járművek száma flottánkban. – monda Patai Krisztina a Waberer’s Green Dvision igazgatója.

A most átadott FL-en kívül még két darab elektromos Volvo tehergépjármű fog érkezni a Waberer’s csoporthoz. Az egyik egy hűtőfelépítményes FL, a másik pedig egy akkumulátor-technológiás Volvo FH nyerges vontató lesz, ennek köszönhetően pedig tovább folytatódhat az elektromos teherautók térnyerése és a logisztika haladása a karbonsemlegesség felé Magyarországon.

A képen: Patai Krisztina, Green Division igazgató, Waberers | Szabó Dániel, Business Unit igazgató, WSZL | Fáczán Gergely, Kereskedelmi igazgató Volvo Hungária Kft. | Kolschovszky József, gépjárművezető, WSZL