A Waberer’s cégcsoport együttérzéssel kíséri figyelemmel az Ukrajnát érintő sajnálatos eseményeket.  

A társaság üzleti tevékenységére az orosz-ukrán konfliktus jelenleg nincs hatással, mivel ezen régiók nem szerepelnek a vállalat üzleti fókuszában, így bevételi kockázatot sem jelentenek a számunkra. Ugyanez elmondható a tovább dráguló üzemanyagárak kapcsán is, hiszen az üzemanyag klauzuláknak köszönhetően ezen emelkedéseknek sincs hatása a működésre. Ugyanakkor a cégcsoport – különböző operációs területein – foglalkoztat ukrán kollégákat, többek között nemzetközi áruszállítási feladatok ellátásán, illetve raktári területeken. Velük a társaság folyamatosan tartja a kapcsolatot és maximálisan igyekszik támogatni őket döntéseikben – eddig mindössze néhány fő jelezte, hogy hazautazna a családjához. A cégcsoport továbbá támogatást biztosít azon ukrán kollégáinak, akik a családjaikat szeretnék Magyarországra juttatni és ehhez szállásra van szükségük.  
Az ukrán kollégák helyzete ugyanakkor továbbra is kiszámíthatatlan, és nem lehet megjósolni, hogy a későbbiekben milyen nehézségekkel kell szembenézni, mind nekik, mind a vállalatnak.  

A Waberer’s a kialakult helyzetre való tekintettel aktív logisztikai támogatást nyújt a segélyszállítmányok eljuttatásában a segélyszervezetek részére.