KÖRNYEZETBARÁT FLOTTÁVAL ÜNNEPLI ÖTVEN ÉVES EGYÜTTMŰKÖDÉSÉT A WABERER’S CSOPORT ÉS A PAPYRUS

Magyarország piacvezető komplex logisztikai szolgáltatója fél évszázada lát el szállítási és raktározási feladatokat az egykor helyi vállalatból indult, mára a digitális korszak papír nagykövetévé vált Papyrus-nak. A saját területükön meghatározó két vállalat 2024-ben dedikált, megújult és környezetbarát flottával tervezi ünnepelni 50 éves együttműködését.

A Waberer’s és a Papyrus közös története és öt évtizedes sikeres együttműködése 1973-ban vette kezdetét egy akkoriban úttörőnek számító logisztikai partnerséggel. Ekkor jött létre ugyanis az az alapszerződés a Volán TEFU és az akkori Papíripari Vállalat között, amely egy jelentős közös raktárberuházást foglalt magában Pestlőrincen. A közös befektetés mellett az együttműködés folyamatosan bővült, és új dimenziókat nyitott meg a logisztikai partnerségek terén. A Waberer’s (akkor még Volán TEFU) és a Papyrus (akkor Papíripari Vállalat, majd PAPÍRKER és végül Papyrus Hungária Zrt.) közötti kapcsolat nemcsak a raktározási megoldásokra terjedt ki, hanem az évek során számtalan hozzáadott értékű tevékenységet is magába foglalt. Az elmúlt fél évszázad alatt a Waberer’s Csoport a logisztikai tevékenységek teljes tárházát biztosította a Papyrus-nak: a direkt és gyűjtőszállítások, a raktározási tevékenységek mellett – többek között – FTL fuvarozást, targonca bérbeadást, furgonos terítést, valamint készpénzkezelési szolgáltatást a mai napig is biztosít a Waberer’s Csoport a piacvezető cégnek.

Az együttműködés a két nagy múltú vállalat között azonban nem csak a múltra épül, hanem a jövőre is fókuszál, mindketten elkötelezettek a fejlődés és a fenntartható jövő iránt. Ezt a szemléletet tükrözi az elektromos meghajtású járművekkel történő kiszállítások bevezetése, valamint a dedikált flotta 2024-ben tervezett fiatalítása is, melyekkel jelentős CO2-kibocsátás csökkenést kíván elérni a két cég tevékenysége során.

Büszkék vagyunk ráhogy a Waberer’s öt évtizedes együttműködést ünnepelhet a Papyrus-szal, hiszen a mai világban példaértékűnek számít egy ilyen szoros és hosszútávú partnerkapcsolat. Együttműködésünk túlmutat az üzleti kapcsolaton, hiszen az évek alatt számos kapcsolódási pont alakult ki a két cég között, és ennek köszönhetően a kölcsönös bizalom is folyamatosan erősödött közöttünk. A Waberer’s Csoport egyik kulcsértéke az ügyfélközpontúság, mert számunkra ügyfeleink elégedettsége az elsődleges. Az, hogy a Papyrus mindig bízott a Waberer’s-ben és megbízható partnerként kezelt bennünket, olyan érték, amiért mindig hálásak leszünk” – mondta Barna Zsolt, a Waberer’s International Nyrt. elnök-vezérigazgatója.

Szilágyi Jenő, a Papyrus Hungária Zrt. vezérigazgatója az évforduló és a partnerség kapcsán kifejtette: „A mai gyorsan változó világban ritka az öt évtizedes múltra visszatekintő cég, és még ritkább az ötven évig fennálló, partnerek közötti együttműködés. A Papyrus-nál generációk egymásra átszálló üzenete a stabilitás és a minőség, amit minden partnerünkkel gondosan ápolunk és óvunk. A hosszan tartó kapcsolatok nem a véletlen művei. A Papyrus-nak több vevővel van sok évtizedes együttműködése, amire nagyon büszkék vagyunk. A hosszú kapcsolat jövője viszont a folyamatos megújuláson is múlik. Nekünk fontos a környezetünk jövője, és ebben egyformán gondolkodunk partnerünkkel, a Waberer’s-szel.  Az új közös flotta területén tervezett fejlesztésekkel a környezetünk közös óvása új lendületet ad majd a következő évtizedbe való belépéshez.”

A Waberer’s és a Papyrus közötti fél évszázados együttműködés példaértékű a logisztika és a papíripar területén egyaránt.

 

Waberer’s Csoport

A Budapesti Értéktőzsde Prémium kategóriájában jegyzett Waberer’s Csoport célja, hogy 2027-re a közép- és kelet-európai régió első számú komplex logisztikai szolgáltatójává váljon, teljes körű, ügyfélközpontú és fenntartható szolgáltatási portfólióval. A Waberer’s Európa meghatározó, saját flottával rendelkező logisztikai vállalata és Magyarország piacvezető komplex logisztikai szolgáltatója. A Csoport a gépjárművekhez, fuvarozáshoz kapcsolódó biztosítások területén meghatározó pozícióval rendelkezik a magyar piacon. A Waberer’s 2900 tehergépjárműből álló modern flottát üzemeltet, és közel 250 ezer négyzetméter korszerű raktárt kezel, ezzel a régió legnagyobb logisztikai kapacitása felett diszponál. A 75 éves tapasztalattal rendelkező vállalat részvényeit 2017 óta jegyzik a Budapesti Értéktőzsdén, melyek a BUX és BUMIX indexekben is szerepelnek. A Waberer’s társadalmi felelősségvállalásának részeként támogat szakmai alapítványokat, egészségügyi, kulturális és sportszervezeteket, valamint elkötelezett ökológiai lábnyomának csökkentése mellett. A Csoport tagja a Waberer’s International Nyrt., a WSZL Kft., a Wáberer Hungária Biztosító és a lengyel Link S.p. z o.o. is.